Stop Transpiratie Excesiva | Solutia in tratarea hiperhidrozei
476
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-476,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-16.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Toxina Botulinică

Un urias pas inainte in tratamentul hiperhidrozei a aparut in momentul in care s-a observat ca toxina botulinica opreste transpiratia de la nivelul axilelor si palmelor, hipersudoraţia reducându-se până la dispariţie. De atunci aceasta interventie a schimbat viata a sute de mii de pacienti.

Ce este toxina botulinică?

Toxina botulinica de tip A este o proteină naturală care blochează temporar secreția unor substanțe chimice la nivelul sistemului nervos responsabil de activarea glandelor sudoripare.

Ce presupune procedura?

Procedura dureaza intre 15 si 30 de minute si presupune injectarea superficiala in mai multe puncte a toxinei botulinice, este minim invaziva si se realizează sub anestezie locală sau cutanată pentru un maxim de confort al pacientului.

Cât durează efectul?

Efectul procedurii se instalează de la a 3-a zi până maxim la a 10-12-a zi. Este un tratament sigur si foarte eficient, foarte putin dureros, cu rezultate ce persista pana la 9 luni, in functie de cantitatea de substanta folosita.

Se poate repeta procedura?

Procedura poate fi repetata la intervale regulate in functie de severitatea afectiunii. Reacţiile adverse sunt practic inexistente la injectarea efectuată de personal medical calificat.

Există soluții în tratarea hiperhidrozei

De-a lungul timpului au fost folosite numeroase fomule mai superficiale sau de-a dreptul invazive, de oprire a traspiratiei excesive, nici una insa cu efect permanent.

 

Dintre solutiile medicale cele care si-au manifestat eficienta relativa au fost terapiile locale, utilizând clorura de aluminiu, talc, iontoforeza cu soluţie salină de apă, o serie de medicamente cu administrarea orala care impiedica generarea de stimuli nervosi care sa stimuleze sudoratia  (ups!)  si interventiile chirurgicale de liposuctie, chiuretare si simpatectomie (auch!),  cu o ameliorare nu foarte importantă şi deloc susţinută.

Dacă hiperhidroza nu este tratată

aceasta poate declansa numeroase complicații.

  •  Infecții ale unghiilor
  • Negi (creșteri ale pielii cauzate de HPV (Papilomavirusul uman).
  • Infecții bacteriene: În special în jurul foliculilor de păr și între degetele de la picioare.
  • Erupții cutanate la cald
  • Macerarea pielii

Clinici Partenere

Nu lasati transpiratia excesiva sa va ruineze viata cand exista solutii eficiente si minim invazive pentru tratamentul hiperhidrozei! Recastigati-va libertatea de a purta orice fel de imbracaminte, de a socializa, a intalni si a cunoaste oricand oameni fascinanti si de a duce viata pe care o doriti. Trebuie sa faceti doar un singur gest: sunati-va medicul dermatolog!