Transpirația excesivă, o problemă jenantă. 4 remedii naturiste care o pot combate

Cunoscută și sub numele de hiperhidroză, transpirația excesivă este o afecțiune care se manifestă printr-o secreție abundentă, anormală, a glandelor sudoripare. Se estimează că 2,8 % din populație suferă de pe urma transpirației excesive manifestată într-o anumită zonă a corpului.

Hiperhidroza poate fi cauzată de stres, dereglări hormonale, obezitate, fumat, alimentație necorespunzătoare precum și de mulți alți factori.

 

De câte tipuri poate fi hiperhidroza

Hiperhidroza localizată la nivelul axilelor, palmelor, tălpilor și feței. Este cea mai frecventă formă de transpirație excesivă și se manifestă în general în perioada pubertății atenuându-se în jurul varstei mature.

Hiperhidroza generalizată are o cauză de natură endocrină. Poate apărea la menopauză, în cazul persoanelor obeze, al celor cu tulburări nervoase și uneori ca reacție la anumite medicamente. Acest tip de transpirație excesivă se manifestă pe toată suprafața corpului.

Articolul integral este disponobil la: https://www.ele.ro/dieta/stiri-dieta/transpiratia-excesiva-o-problema-jenanta-4-remedii-naturiste-care-o-pot-combate-47726